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Dear Ms. Davis,
The following comments are responsive to your latest letter dated May 14, 2008 and our subsequent informal discussions on August 25, 2008,
September 4, 2008 and September 5, 2008. We are providing this additional information to aid in your review. Please note that the numbers referenced

below correspond to the comment numbers set forth in your letter of May 14, 2008.

Form 10-K for the Fiscal Year Ended June 30, 2007
Fiscal Years Ended June 30 2007 and 2006 — Comparative Information, page 16

1. We have reviewed your response to prior comment number two. We note that you cite your capitalization policy in your response as a basis for
your conclusion. We are not in a position to agree that a dollar-value capitalization policy threshold is contemplated in GAAP. Please revise your
analysis to address the extent to which brewing equipment expense, which you indicate consists of numerous individually-immaterial assets and
component parts, are collectively material for each period reported. We also note in your response that you maintain ownership of the
equipment and maintain the ability to control your customer’s use of the equipment even after it has been placed in service at the customer’s
location. This appears to be an indication that the equipment has characteristics consistent with those of an asset, and not a current-period
expense. By reference to appropriate GAAP or other accounting literature, please tell us how you have concluded that your coffee brewing
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equipment is not an asset consistent with paragraphs 25 thru 33 of FASB Concept Statement No. 6 that should be inventoried prior to its use-in-
service, and depreciable subsequent to its placement into service.

We have analyzed the impact of our past accounting treatment of these items as compared to the suggestion that such items should be capitalized.
Our evaluation of the expensed items classified generally as “coffee brewing equipment” includes a wide range of actual coffee brewers and similar
equipment that typically have useful lives of more than one year, as well as many items such as glass pots, thermos jugs, and similar items that do not
typically have a useful life greater than a year. We believe that coffee brewing equipment with a cost of $150 or greater typically has an estimated
useful life of three years based on historical trends of use and utility.

Based upon our analysis, the effect of capitalized coffee brewing equipment would have been as follows:

Balance Sheet (a)

Increase in assets

June 30, 2008 (b) $6.5 million (2.1% of total assets)
June 30, 2007 $5.9 million (1.7% of total assets)
June 30, 2006 $4.6 million (1.4% of total assets)

Earnings (a)

June 30, 2008(b) $4.6 million expense reported vs. $3.6 million pro forma depreciation expense ($1.1 million difference) (c)
June 30, 2007 $4.3 million expense reported vs. $3.1 million pro forma depreciation expense ($1.2 million difference) (c)
June 30, 2006 $3.8 million expense reported vs. $2.5 million pro forma depreciation expense ($1.2 million difference)

(@) “Pro forma depreciation expense” represents depreciation expense that would have been recognized had we capitalized coffee

brewing equipment with a useful life in excess of one year upon purchase, and depreciated such assets over their estimated useful
life. For purposes of this analysis, we used an estimated useful life of three years. The impact on the balance sheet also reflects these
calculations and assumptions.

(b) Figures at June 30, 2008 are preliminary, subject to the completion of our financial statement close process and reporting, which
we expect to complete shortly. However, we do not expect that there will be any material change to these figures.



(] The amounts discussed in our phone call on September 4, 2008 did not include some outside purchases that should have been
included.

In each case, the total annual and quarterly differences are less than 1% of revenues, gross profit, and operating expenses. The difference in methods
has no impact on operating profit (loss), pre-tax earnings (loss), or net income (loss).

From a quantitative standpoint, we also considered that the different results are temporary in nature — capitalizing and depreciating this equipment
serves to recognize the expense over the three year useful life instead of during the year of purchase, so the impact on net income and hence retained

earnings for any particular piece of equipment is identical over any three year period. Given these and the other quantitative factors outlined herein,
we do not believe that there has been any material impact on the Company’s earnings trend that resulted from the difference in accounting methods.
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We also analyzed qualitative factors in a manner that is consistent with the SEC Staff’s guidance in Staff Accounting Bulletin No. 99, and we do not
believe that there are any qualitative factors that cause us to regard such past differences as material.

We have concluded, therefore, that to date there has been no material difference between the two accounting methods. However, we are aware of
likely changes in our operations that in future periods might result in material differences. For that reason we will start capitalizing coffee brewing
equipment with an estimated useful life in excess of one year on a prospective basis.

2. We note in your response to our prior comment number two that you conclude that your coffee brewing equipment expenses are classified as an
element of selling expenses and your facts and these transactions are outside of the scope of EITF 01-9. We are unable to agree with your
conclusion as it appears that your response has not addressed why EITF 01-9 would not be applicable. It does not appear that your reference to
paragraph 7 limits the applicability of EITF 01-9 to your situation in that it relates to free or discounted products or services redeemable by the
customer at a future date. In practice, your provision of brewing equipment to your customers is not at a future date, but in the current and
ongoing accounting periods in question. Therefore, this limitation in the scope of EITF 01-9 does not appear to apply. It is our understanding
that EITF 01-9 applies to consideration given by a vendor to a customer, with consideration defined in Exhibit 01-9E to include free products or
services given to the customer by the vendor. Please tell us why you believe that your provision of brewing equipment and the related servicing
of this equipment does not constitute consideration within the scope of EITF 01-9. Additionally please address paragraph 10 of EITF 01-09 in
your response.

We have considered SEC Staff comments about the merits of modifying the presentation of our operating results in this manner as an alternative to
the Company’s traditional approach to presenting such expenses. We plan on modifying our presentation of such costs in future filings, and will
include the costs related to providing coffee brewing equipment to our customers as a cost of sales in our statement of operations and not as a selling
expense.

So that the readers of our financial statements are aware of this revision, we will provide the following disclosure in Note 1 to the financial
statements to be included in our next annual report on Form 10-K:

“The Company has reclassified its reporting for expenses related to coffee brewing equipment provided to customers. These costs include the cost of
the equipment as well as the cost of servicing that equipment (including service employees’ salaries and the cost of supplies and parts). We believe
these costs will be better characterized as direct costs of generating revenues from our customers. Accordingly, such costs are now reported as cost
of sales in the accompanying financial statements for the years ended June 30, 2008, 2007, and 2006, in the amounts of $20.4 million, $18.6 million,
and $15.8 million, respectively. In prior periods, these costs were presented as selling expenses. This change impacts reported gross profit in the
years presented by these amounts. The change reduces gross profit but has no impact on net income, total assets, or cash flows in any year.”

The following summary illustrates the significant components of coffee brewing equipment costs and our approach to report coffee brewing
equipment and service costs.

Summary of Coffee Brewing Equipment Costs

2008 2007 2006

CBE (d) $ 4,684,000 $ 4,286,000 $ 3,848,000
CBE Supplies (d) 7,147,000 4,566,000 3,577,000
$ 11,831,000 $ 8,852,000 $ 7,425,000

CBE Parts (d) 2,898,000 4,384,000 3,367,000
TOTAL CBE $ 14,729,000 $ 13,236,000 $ 10,792,000
Service personnel 5,204,000 4,976,000 4,609,000
Other service costs 546,000 467,000 430,000
TOTAL SERVICE COSTS $ 20,479,000 $ 18,679,000 $ 15,831,000

(d) Our final review of the CBE accounts previously expensed included some inconsistencies in the CBE Parts and CBE Supplies totals for
2007 and 2006 related to you in our June 30 letter. The total amounts have not changed, just the classifications, and we identified some
accounts that do not represent CBE or supplies. The above amounts for CBE, supplies and parts reconciles to amounts in our June 30,
2008 letter as follows:

2007 2006
CBE $ 4,286,000 $ 3,848,000




CBE Supplies
CBE Parts
TOTAL CBE

Previously reported in June 30 letter as:

CBE
CBE Parts

Not CBE Related expenses
TOTAL CBE

$ 4,566,000 $ 3,577,000
$ 4,384,000 $ 3,367,000
$ 13,236,000 $ 10,792,000
$ 7,343,000 $ 5,353,000
7,063,000 6,023,000

$ 14,406,000 $ 11,376,000
(1,170,000) (584,000)

$ 13,236,000 $ 10,792,000

We acknowledge that:

the company is responsible for the adequacy and accuracy of the disclosure in the filing;

staff comments or changes to disclosure in response to staff comments do not foreclose the Commission from taking any action with respect to the

filing; and

the company may not assert staff comments as a defense in any proceeding initiated by the Commission or any person under the federal securities

laws of the United States.

If you have further questions please contact me directly at 310-787-5241 or through my assistant Lorette Irvin at 310-787-5242. Should you communicate by

FAX, please note that the correct FAX numbers to use are 310-787-5376 or 310-787-5436.

Sincerely,
FARMER BROS. CO.

/S/ John E. Simmons

John E. Simmons
Treasurer and Chief Financial Officer

Cc: James Giugliano
John Anglin
Teri Witteman
Patrick Niemann




